Жителите на пазарджишкото село Лозен започват серия блокади на главния път Костенец-Белово-Пазарджик. Първият протест ще е в неделя, обяви кметът на селото Дойчин Анчев. Недоволството е срещу спрените ремонтни дейности и затварянето на  пътната отсечка Лозен-Пазарджик, което принуждава жителите на няколко села да ползват обходен черен път.

Търпението на хората се изчерпва, каза кметът на Лозен Дойчин Анчев:

„Първият етап от Звъничево до Ханчетата казаха, че ще бъде в края на юни. Оправдават се, че нямало пари. Хората не могат да си обяснят какво става, не работят, така стои пътят. Дадоха ни един обходен път, който е тука през полето и хората си потрошиха колите плюс това тука има магазини, има зеленчукопроизводители, има борсички, които си продаваха продукцията тука на пътя, защото е главен път и има голям трафик и те фалираха хората“.

Напрежението е ескалирало, след като управителят на областното пътно управление Мая Шимбова е заявила при среща с местните хора, че пари за довършването на ремонта няма. 

„На въпрос защо се бави ремонтът, тя каза, че не достигат 6 милиона, съберете парите и ви го пускам“, посочи Анчев пред БНР.

Към протестиращите в неделя ще се присъединят и жители на Пазарджик и Септември.