Сериозен наплив на желаещи си да се ваксинират през т.нар. зелени коридори отчита здравното министерство.

„В събота и в неделя работят всички ваксинационни центрове в страната. Обсъждаме възможността за "зелени коридори" и през седмицата след определени часова”, каза здравният министър проф. Костадин Ангелов по време на брифинг пред ВМА за ваксинационния процес в страната.

Припомняме, че "зелените коридори" позволяват на всички желаещи, които не попадат в определените групи от ваксинационните фази, да се ваксинират. Министър Ангелов призова всички, които желаят да се ваксинират, да следят публикациите на сайтовете на областните управители. Ангелов заяви, че вероятно на 3 март ще тръгне системата за електронно записване на желаещите да се ваксинират. Всяка ваксина е подходяща за ваксиниране.

 Хората над 55 г. могат да се ваксинират с ваксината на "АстраЗенека", увери министърът. Той каза, че има много страни, които изграждат цялата си имунизационна стратегия преди всичко на „АстраЗенека”, в други на „Пфайзер”, трети на „Модерна’.

„Когато имаме налични от всички ваксини, хората ще могат да избират”, каза проф. Ангелов.  

Масовата ваксинация започва и в Пловдив, джипита звънят на желаещите за зелените коридориПоставят първа игла от AstraZeneca на всички в списъците на личните лекари