Над 3000 остриета на политическа партия ГЕРБ се събраха преди минути на извънредно събрание в София. Припомняме, че то бе свикано от лидера на ГЕРБ и премиер на България Бойко Борисов. 

"2020 се оказа странна и трудна година. Започна със здравна криза и се превърна в политическа. България не е прецедент, това се случва на много места. Тук опитът за превръщането на кризата от здравна в политическа може обаче да доведе до тежки и неприятни последствия, които съм сигурен, че ние съвестните български граждани искаме да избегнем. Искаме стабилност и устойчивост, предвидимост и сигурност за нашата страна", с тези тържествени думи кметът на Враца Калин Каменов откри Националната конференция в "София тех парк". 

"Вярвам, че всички ние няма да чакаме, бъдете смели, не се отказвайте, не позволявайте гласът ни да бъде заглушен от свирките и виковете на онези, които няма да носят отвореността. Каменов отправи и предизвикателна оценка за протестиращите - хора, които ще се приберат в други държави, хора, които не могат да носят отговорност. Не трябва да позволяваме държавата да върви назад", бе категоричен Каменов. 

„Успяхме да превърнем община Дулово от един регион със смесено население в европейски“, обясни Юсел Ахмед, който бе поканен на сцената, за да даде пример как ГЕРБ е помогнала на етнически райони да бъдат модернизирани, а хората да живеят в мир. Подобни слова каза и кметът на Разград Гюнай Хюсмен кмет на Разград

"Аз съм етнически турчин от Лудогорието. Такива като мен днес тук има стотици на това събитие, които са повярвали на премиера Бойко Борисов. 25 години бях в друга партия и проповядвах турците и мюсюлманите да бъдем обединени, никога не съм задавал въпроса, но срещу кого да се обединяваме и обявяваме? Срещу българите ли? Това е България, това е нашата майка. 25 години говорихме по етнически принцип, дойде и настъпи моментът да не бъдем разделени по етническия принцип, а да се обединим от националния принцип, и ГЕРБ е такава партия, която ни обединява. Тази страна е на всички нас. Има законно избран премиер, 20 години той дърпа каруцата, навсякъде се появява. Дойде времето ние сега всички тук и извън това събитие, всички членове и симпатизанти на ГЕРБ да работим повече от премиера ни, да покажем единственото на партията и на българския народ. И да не позволим на такива узурпатори. Денят когато Борисов трябва да сдаде властта е далече", категоричен бе Хюсмен.

На сцената с патерици излезе и председателят на СДС Румен Христов. 

Предстоят избори и те трябва да бъдат спечелени от десницата. Защото предстои пълноценното приемане на България в Еврозоната, а това ще стане когато сме приети в Шенген. Изборите, които идват, ще бъдат спечелени от десницата. Има ли гаранция обаче, че едно служебно правителство ще работи в законоустановения срок? Нямаме гаранции", заяви той. 

"Като гледам "Отечествения фронт" , не знам как ще направят коалиция. Те какзват , че са алтернатива, но конкретни предложения няма. Нека всички десни демократични формации се обединят и да спечелим изборите", завърши Христов.

 На срещата присъстват и коалиционните партньори на ГЕРБ от Патриотичния фронт, начело с лидерите Валери Симеонов и Красимир Каракачанов.

"Последните трийсетина дни в България някои хора казват, че искат смяна на властта. Някои от тях са млади, интеригенти , живеят и учат навън. Но не съм чул от тези , които викат "Оставка", "Нови избори", "Реформи", какво ще бъде това ново правителство? Каква ще е неговата философия? Какво ще правим с нещата , които са важни за нацията. Да променяме конституцията и да въвеждаме еднополовите бракове, не е промяна! Съдебна реформа – каква? Киро Кирката казва , че иска нови затвори.
Въпросът не е да кажеш какво не ти харесва, а как да го промениш. Затова много хора, които в началото изразяващха своята воля , днес ги няма на площада", заяви Красимир Каракачанов. 

"Има два вида политици. Такива, които са готови да се жертват за нацията си. И други, които жертват нацията, заради себе си. Някои от тези , които искат да ни управляват, вече жертваха държавата" заяви министърът. 

Той заяви, че все още не е чул какво ще правят с демографската катастрофа. "Ако искаме след 20 години българите да сме малцинство, а маргинализираните общности , да живеят от социални осигуровки., да продължаваме така" предупреди Каракачанов и заяви, че избори ще има , но тогава, когато им е времето.