Сръбският президент Александър Вучич заяви днес, че не е прекален оптимист за утрешната среща с косовския премиер Албин Курти в Охрид, но също така, че Сърбия е "винаги готова да обсъжда компромисни решения", съобщи белградската агенция Бета.

Вучич каза, че пътува за новия кръг от диалога с посредничеството на ЕС "без никакви послания“ и че всичко, което е имал да каже, вече е казал на пратениците на ЕС и САЩ Мирослав Лайчак и Габриел Ескобар по време на неотдавнашното им посещение в Белград.

"Нямам специални послания, вече казах всичко на Ескобар и Лайчак преди ден-два в Белград, утре ще кажа същото на (Жозеп) Борел и (Албин) Курти и това е“, каза Вучич в отговор на въпроси на журналисти по време на обиколка на област Срем.

Той заяви, че се надява на "достоен разговор" утре в Охрид.

"Не знам какво очакват хората. Сърбия винаги е готова да обсъжда компромисни решения, а дали ще има или не, не съм голям оптимист", каза президентът.

Той повтори, че Съюзът на сръбските общини трябва да бъде сформиран в съответствие с четирите документа, подписани в Брюксел.