Нормално проходими са пътищата в Пловдивско, съобщи за Радио ''Фокус''  дежурен в Областно пътно управление.

Не са постъпвали сигнали за пътни произшествия в рамките на изминалата нощ. Безпроблемно се осъществява движението в пловдивския участък на автомагистрала „Тракия”.

Въвежда се забрана за движение на тежкотоварни автомобили с обща маса над 20 тона по републиканските пътища в Пловдивско, при температури на въздуха над 35 градуса по Целзий, от 13.00 до 21.00 часа, съобщават от АПИ. Целта е да се опазят асфалтовите настилки от образуване на трайни деформации от тежкотоварния трафик и рязкото повишение на температурите през летните месеци. Забраната ще отпадне при прогнозни температури по-ниски от 35 градуса за 10-дневен период, но не по-рано от 01.09.2015 г.

Пътят Белица-Загражден-Давидково е затворен за движение в участъка от км 13 до км 18 поради разрушена настилка. Движението по пътя на 4 км след село Гълъбово се осъществява само в едната лента, заради попълване с трошенокаменна настилка на пропаднал от свлачище участък. Ремонтни дейности се извършват все още по пътя Асеновград-Смолян поради свличане на земна маса.

 При км 28 и км 29 движението се извършва в едната лента и се регулира от светофарна уредба, съобщават от АПИ. Ремонтни дейности се извършват и по пътя Плодовитово-Първомай-Асеновград, където е забранено е движението на тежкотоварни автомобили над 12 т, поради влошеното транспортно-експлоатационно състояние на стоманен мост на р. Марица.

За намаляване интензивността на трафика през участъците с ремонтни дейности на АМ „Тракия“ през областите София, Пазарджик и Пловдив, Агенция "Пътна инфраструктура" /АПИ/ препоръчва да се използват следните алтернативни маршрути: път І-6 София-Карлово, път ІІ-64 Карлово-Пловдив; път І-8 София-Пловдив от пътен възел Мирово до пътен възел “Пловдив Север“ /км 126/ или до пътен възел „Пловдив Изток“ /км 133/. Проходът Троян-Кърнаре е отворен за движение на всички моторни превозни средства.

С нормална интензивност се осъществява трафикът в Пловдив към този час на деня. Задръствания не се образуват. Затруднено е движението по ул. „Аксентий Велешки“ в Пловдив заради ремонтни дейности. На водачите на моторни превозни средства, решили да преминават по участъка, се налага да използват алтернативни маршрути.

Още новини ТУК

TrafficNews.bg