Вицепремиерът Румяна Бъчварова да бъде министър на вътрешните работи, предложи в парламента премиерът Бойко Борисов, след като вчера Веселин Вучков подаде оставка, а той я прие.

Според него по този начин се гарантира гражданското начало в МВР, което той се надява да бъде оценено от коалиционните партньори на ГЕРБ – ПФ и РБ.
В същото време от парламентарната трибуна той поиска оставките на председателя на ДАНС Владимир Писанчев и на главния секретар на МВР Светлозар Лазаров, заради които Вучков хвърли оставка.

Изненадващата поява на Борисов в парламента обаче беше не само за да съобщи новината за решението си за новия силов министър, но и за да призове партньорите си във властта да бъдат в парламента и да гласуват заедно с ГЕРБ важните закони, които трябва да бъдат приети от парламента.

Гневът му беше предизвикан от факта, че се оказва, че народните представители от РБ, ПФ и АВБ обикновено не участват в гласуването и на практика се оказва, че ДПС подкрепя властта, което буди съмнения за задкулисие.

Коя всъщност е Румяна Бъчварова?

Румяна Бъчварова е управител на социологическата агенция Market & Media Links („Маркет линкс“). ЗавършваСофийския държавен университет със специалност „Социология“. Притежава дългогодишен опит в маркетинговите и медийните проучвания, комуникациите, връзките с обществеността и рекламния пазар.

Автор и участник е в проекти и проучвания в областта на потребителския и рекламния пазар, медиите и общественото мнение.

В края на юли 2009 г. е посочена за началник на политическия кабинет на премиера Бойко Борисов.  От 7 ноември 2014 г. е заместник министър-председател на България, по коалиционната политика и държавната администрация, във второто правителство на Борисов. 

Още по темата ВИЖТЕ ТУК!

 

TrafficNews.bg