Пълен цирк се разигра в центъра на Пловдив. Полиция, служители на Зооветеринарния комплекс, представители на „Четири лапи“ и протестиращи природозащитници окупираха улица „Дондуков”.

Причината е решение на Върховния касационен съд, който постанови животните от дома на Маргарита Кехайова да бъдат изведени. В съдебното решение бе записано, че принудително трябва да бъдат изведени 9 котки и 2 кучета.

Частният съдебен изпълнител иззе 7 котки от дома на жената. Другите животните не бяха открити, а според съседи техният брой е над 30. До безпрецедентния казус се стигна, след като съседи от години се жалват от неприятна миризма и мръсотията в двора на къщата заради животните.

Зоозащитници се събраха пред дома на Маргарита Кехайова да протестират срещу действията на частния съдебен изпълнител. Кехайова, заедно със сестра си, отглежда котки и кучета в имота от години. Изземването се наложи, след като съседите на баба Тонка и двете й дъщери, които живеят на втория етаж на къщата 4 години и половина са водили дела срещу тях заради животните и постоянния шум от лаене и мяукане, на който са били подложени.

Според стопанките на котките обаче това е тормоз върху тях с цел да бъдат изгонени, а етажа от къщата присвоен от жалващите се комшии.

Действията на частния съдебен изпълнител се забавиха от непрекъснато променящия се брой на котките, намиращи се в двора на къщата, както и от установяване на тяхната собственост.

В крайна сметка 7 котета бяха изведени от двора и дома на жените.

Междувременно, на майката на двете сестри, която храни и отглежда животните, й прилоша и беше повикана и линейка, която след оказване на първа помощ.

 

TrafficNews.bg