Новата организация на движението в Пловдив има за цел да облекчи трафика в града. Това е официалната позиция на местната власт. За да стане това обаче, е необходимо водачите също да спазват Правилника за движение по пътищата, а не да се опитват да хитруват, за да спечелят няколко секунди преднина.

Сигнал за това как се кара в Пловдив ни изпрати читател на TNS.bg. “След като направиха дългоочакваната секция на кръстовището на ВСИ, никой не спазва правилника. Масово се засича от средна в лява лента”, пише ни той. „Спазващите правилника, наредили се в лява лента, са жестоко пренебрегвани. Чаках 4 светофара и след като голям тир ни засече и не успяхме да минем, не издържах и направих клип на следващия светофар”, споделя шофьорът.

Той е възмутен от поведението на повечето шофьори. „В Пловдив неспазването на правилата е ежедневие. Шофирането стана нетърпимо и никой не си взима поука от постоянните злополуки в града ни”, ядосва се читателят ни. „Докога ще продължава това? Къде е законът?”, пита той.

Видето, което той е заснел на кръстовището на ВСИ, можете да видите тук:

Още новини четете ТУК

TNS.bg