Всички решения в кабинета трябва да се взимат след съгласуване с всички от кабинета. Това категорично заяви лидерът на НФСБ Валери Симеонов.

„Не трябва Борисов да взима сам решения, те трябва да се взимат спрямо конституцията и коалиционните партньори. Ако ГЕРБ имаше повече от 121 депутата, тогава премиерът можеше да взима еднолични решения, но в противен случай трябва да се съобразява и с нас. Има някои особености в характера, които не му позволяват да се съобразява“, каза Симеонов. 

Той отрече напълно да има намеса на ДПС в нареждането на кабинета и заяви, че има добро впечатление и за тримата министри, чийто оставки бяха поискани през последните дни.

Според него обществото се влияе повече от конспиративните теории, отколкото от реалните действия на правителството.

„Взехме решение тотално да се промени схемата за студения резерв, тъй като има упреци, че ТЕЦ „Варна“ на Ахмед Доган е получавала пари. 50-60 милиона са отишли към ТЕЦ-а на два транша в рамките на две години. Може би, 10 пъти ще бъде намален студеният резерв и по този начин значително ще намалеят и парите за ТЕЦ Варна. Така ще опровергаем обвиненията за обвързаност с ДПС“, каза Симеонов в ефира на Нова телевизия.

Симеонов заяви още , че след направена проверка е установено, че има незаконно изграден вълнолом и кей на плажа Росенец, който ще бъде премахнат. Ще бъдат съборени и четири постройки в имота, който също нямат необходимите разрешение.

“Ние следим апетитите на Ахмед Доган по Черноморието още от далечната 2010 г., когато с хеликоптер облиташе и избираше къде да дебаркира и да си направи база. Първото място, към което се беше насочил, се казва остров Света Анастасия. След като там не му се отвори парашутът, поиска да вземе военноморската база в Созопол, която е на провлака до града. И най-накрая успя да закупи девет декара от “Лукойл” през една  фирма “Хермес солар”, каза вицепремиерът.