Силна буря се разрази в Смолян. Нанесени са материални щети от ураганния вятър, наводнени са приземни помещения, има и затруднения на трафика в областта. 

Стихията е започнала около 8 ч. и е продължила 20 минути. Вятърът е съборил леки конструкции, има паднали дървета и керемиди. Някои от покривите са с изкъртени ламарини. Регистрирани са и други материални щети. Няма информация за пострадали хора. 

В селата в общините Смолян и Чепеларе е имало прекъсване на електрозахранването за няколко минути, но вече е възстановено, съобщава „Фокус“. Аварирал е далекопровод между Сърница и Широка поляна, но и там токът е възстановен по кабел, предаде БТВ.

В Смолян в кв. „Каптажа“ има паднали два покрива, а заради паднали дървета на ул. „Първи май“ няма ток. 

В Мадан силната буря е наводнила мазета в един жилищен блок на ул. „Република“. Екипи вече работят по отводняване на мазетата и разчистване на падналите дървета.

По пътищата в областта също има много сигнали за паднали дървета и камъни, но на този етап няма затворени пътища. Паднали камъни има по пътя Стойките - Широка лъка, а паднали дървета има по направленията Старчево – Неделино, Смолян Пампорово и Батак – Доспат.