„Безкрайно съм възмутена от сигнала на госпожата до вашата медия“, заяви управителят на „Аквапарк Пловдив“ Александрина Георгиева. Припомняме, че наша читателка се оплака, че охраната на комплекса не е допуснала детето й с чипс и минерална вода внесени отвън.

Според управителя на басейна още на входа имало големи табели, на които изрично е записано, че е забранено  внасянето на всякакви храни и напитки. Това е частен плаж и според нея те са си в правото да поставят условия за сигурността в комплекса.

„Не можем да знаем какво има в тази бутилка с вода. Може да е алкохол, може и бензин или нещо друго“, заяви Георгиева. Тя обясни, че проверката от охраната на входовете е щателна, както в повечето заведение и подобен тип обекти.

„Всеки може да внесе алкохол, оръжия и други забранени вещества. Ние носим отговорност за нашите посетители вътре“, подпълни управителят на комплекса.

Тя обясни, че охраната никога не е взимала на „съхранения“ храни и напитки.  Обичайно когато хората тръгвали да влизат с такива те били молени или да върнат напитките и храните в колите си, или да ги изконсумират извън пределите на плажа. Често обаче имало случай на посетители, които твърдо отказвали да се съобразяват с правилата на комплекса и охраната била принудена да конфискува храната и напитките, поясни Александрина Георгиева. Тя допълни, че правилата на плажа са съгласувани с юристи, както и с потребителски организации.

TrafficNews.bg