Трафикът от „Княгиня Мария-Луиза” ще бъде пренасочен към района на Понеделник пазара, заяви кметът Иван Тотев. Това се налага заради разкриването на Голямата Базилика, в цялата й прелест, която ще премахне връзката между „Княгиня Мария-Луиза” и Тунела.

Заради това градската администрация обмисля да проектира цялостна нова визия на улиците около Понеделник пазара и ДКЦ 1. Улиците откъм училището и в началото на ухото преди  Базиликата вероятно ще бъдат отворени. Пътят ще се разшири, премахне паважа и ще се изградят спирки на градския транспорт пред поликлиниката. Така пак  ще има пряка връзка между  „Княгиня Мария-Луиза” и „Цар Борис III Обединител” преди Тунела. Окончателното решение ще бъде взето в близките месеци от архитектите на Общината.

„Ако няма булеварди, няма трафик”, шеговито подхвърли градоначалникът на въпрос няма ли премахването на ухото да утежни повече трафика. Той допълни, че през миналия, а и този мандат, се работи активно, за да се намали трафика в центъра на града.

Тази година ще изграждат новият булевард „Северен”, ще се пусне „Модър – Царевец”, както и ще се свърже „Кукленско шосе” с „Цар Симеон”.

„Идеята с  изграждането на всички тези връзки е когато пътуваш от „Северен” за „Южен” да не минаваш през Тунела”, каза още кметът.  Друга мярка срещу колите в центъра е и вдигането на цената в Синя зона.

Още новини ТУК

TrafficNews.bg