Кметът на Пазарджик Тодор Попов даде брифинг след отнетата му книжка преди два дни и акцията на ДАНС и МВР днес в Общината. По думите му всичко е предварително подготвен сценарий и политическа атака от определени фигури в управлението срещу него.

„ Ако мислят, че ще им се връзвам на елементарните полицейски схеми, жестоко са се излъгали. Отказах да давам проби,макар да бяха и доста настоятелни, защото им знам методите и схемите.  Ако им бях дал проба, щяха да нагласят нещата така, че да имам 5 промила алкохол да ме изкарат пълен с наркотици. След това ходи да се обясняваш, а и щяха да ме вкарат в ареста. После като таласъми висяха два дена около вкъщи, все едно са излезли от Хелоуин, за да видят дали ще се кача на колата и да ме спрат пак, за да правят циркове”, каза Попов по повод проверката срещу него в събота.  Той каза, че очаква наказателното постановление, за да го обжалва. Попов добави, че доказателствата ще ги запази за делото и не отрече, или потвърди, че е дал кръвна проба по собствено желание.

Взеха книжката на кмета на ПазарджикОтказал да бъде тестван за алкохол

Относно акцията на ДАНС, МВР и НАП в Община Пазарджик той отново я отдаде на скалъпен сценарий срещу него.

„Днешната среща с нашите гости не е случайна. За съжаление се цели едно просто нещо – да бъда дискредитиран. Не съм първият кмет, нито ще съм последният – трябва да се направи циркът, макар и проверяващите да умират от унижение, щото ги кара да правят глупости.Какво прави НАП в Общината? Сметната палата може да ни проверява, а от НАП проверките са само, ако не си е платила ДДС или корпоративния данък. Нали знаете,че тогава ще ни блокират сметките?

Ние българските общини сме последният остров на спокойствие и стабилност в държавата, иначе тя ще щеше да отиде на кино. Държавата от 1 година е в свободно падане.

За всяко публично поведение се дава оценка и тя предстои да се даде на 14 и 21 ноември. И с това тяхно поведение те ще получат слаба оценка, защото така не се прави. Зад тях не стои вот. Кой е гласувал за тях? Какви стратегии, какви важни решения взима те? Та за тях и близките им няма да гласуват! Ще завърша с една поговорка – Всички в България сме от село, но на някои много им личи”, каза кметът на Пазарджик. Той каза, че абсурдното искане на проверката днес било за публични документи за актуализацията на бюджета на града, които са видни в сайта на Община Пазарджик.

ДАНС, НАП и МВР влязоха в Община ПазарджикЦелта на акцията е проверка за финансови злоупотреби