Тонове скали затвориха отново пътя Кричим-Девин. Скалната маса се срути на същото място, където миналия месец паднаха 10 хиляди тона скали. Десетки шофьори са блокирани в скалния капан.

Десетки свлачища са се активизирали в Родопите заради валежите в последните седмици. Това, което се намира на 3 километра от Кричим днес отново се събуди.

Над 5 хиляди тона скали падат около обяд и блокираха пътя за Девин. По чудо при падането на скалите не са пострадали хора. Часове наред шофьори на тирове и леки автомобили останаха блокирани без вода и без храна. Повече по темата вижте във видеото:



Най-голям е проблемът за тировете, защото не могат да използват алтернативния път за Девин през Пампорово, тъй като трасето е затворено за тежкотоварни автомобили заради снежното бедствие в Смолянско.

Екипи на Областно пътно управление очакваха половин ден техниката, която да започне разчистването на терена. Експерти изследват района.

Преди месец алпинисти поставиха взривове, за да отстранят надвисналите скали, а пътят остана затворен около седмица. Тогава те не са използвали голямо количество взривни вещества, за да не повредят тунела, който е изграден още през 30-те години от немски войници, захранващ ВЕЦ Въча с вода.

TrafficNews.bg