Българи във Великобритания са срещнали техен сънародник и се опитват да намерят негови близки. От разговорите с мъжа, който води скитнически начин на живот, те са установили, че той се казва Радо и че в България е живеел в Пловдив или Смолян или населено място между тях.

Нашенци публикуват информацията в социалните мрежи и споделят усилено негова снимка с надежда да открият роднини, близки и приятели на Радо, които да могат да помогнат. По думите им мъжът води изключително тежък начин на живот, очевидно има психически и поведенчески проблеми и е останал без документи в чужбина. Той обаче не приема помощ от открилите го българи.

Ето и целия разказ на Марина Стоянова в социалните мрежи:

"Издирват се роднини/познати на мъжа от снимката!!!

Пиша с молба, ако някой познава момчето, да ми пише! Това е Радо. Съвсем случайно го видяхме в парк в нашия град във Великобритания. Останал е на улицата, няма нищо, дори документи. Няколко пъти ходим при него и му предлагаме помощ, но той толкова е изгубил себе си и явно се страхува, че след 3-4 минути разговор става от пейката, извинява се и тръгва. Няма обувки, краката му са увити с фолио и отгоре чорапи, под горнището е облечен с найлонов чувал. Питах го за роднини в България, които може би го търсят и се притесняват за него-не получих отговор. Предложих му да се обадим на някой, пак само благодари и отказа. Предложих да му купя храна, отказа - отговори, че е хапнал преди няколко часа. Беше събул чорапите и свалил фолиото, краката му са страшни .По никакъв начин не мога да го накарам да дойде с мен да купим обувки, яке, такива неща. Много е объркан, започнал е да си говори сам. Винаги отговорът е: аз като мъж ще се оправя. На мен ми е жал да го гледам така ,но и той с нищо не ми помага.

Моля ви, споделете в други групи и дано някой го познае и ако може да ми пише.Предложихда му купя билет до България, но няма никакви документи. Явно не е свикнал някой да му предлага помощ и се притеснява или просто не е с всичкия си. Добавка- не знае от кога е на улицата, явно е загубил представа за времето .Каза че е между 35-37 годишен и че в България е от между Пловдив и Смолян".