Кадри на мъж, който краде плочки от тротоара в Бургаско, се превърна в хит в социалните мрежи. Видеото бе публикувано преди ден от потресена от алчността и спокойствието на наглеца дама.

Действието се развива на улица "Капитан Райчо", чийто тротоар е в ремонт. Мъжът внимателно заделя здравите строителни материали и ги отнася във входа, където навярно живее.

Будна гражданка обаче го забелязва и започва да снима плячкосването. Тя дори заплашва господина, че кадрите ще бъдат качени във Фейсбук. Това обаче не плаши прибрания граждани, а обратното – той продължава да си прибира строителните материали.

По думите на жената, снимаща с телефона си, преди това господинът е почерпил майсторите с по една студена биричка.

За човека явно е в сила принципа- щом нещо е на тротоара, който го намери - негово си е. За няколко плочки няма значение - авантата си е чиста проба печалба... 

Само за дни десетки потребители споделиха и лайкнаха наглата постъпка.  Хората рязко разкритикуваха наглеца, като според тях трябва да отговаря пред закона.

От коментарите става ясно още, че въпросният бургазлия е добре познат в квартала с буйният си нрав. Преди време е строшил стъклата на жена с въздушна пушка. Друга дама пък разказа, че е полял колата й с киселина.