Таксиметров шофьор избяга и изостави колата си заради пиян клиент. Мъж и жена се качили в таксиметровия автомобил за квартал "Меден Рудник" в Бургас малко преди 4 часа сутринта на 26 декември, съобщават от МВР. 

На място е извикана полиция, като униформените открили по средата на пътното платно таксиметров лек автомобил "Форд Фокус", а близко до колата били 39-годишен бургазлия във видимо нетрезво състояние и жена му на 36 години. Те били на гости в дома на техни познати, за да отбележат Коледните празници, и се прибирали с такси. Таксиджията обаче в един момент спрял таксито, излязъл от колата и ги изоставил, тъй като пияният бургазлия се държал агресивно и шофьорът се уплашил.

Такова било поведението на пияния и спрямо полицаите - обиждал ги и дори се опитвал да ги удари. Затова и служителите на реда му сложили белезници. По това време на мястото се върнал и таксиметровия шофьор, докаран от свои колеги.

При вкарването на бургазлията в полицейската кола, той ритал по вратите и седалките, като продължава да буйства. Задържан е за срок до 24 часа.