Какво празнуват днес пловдивчани – Деня на влюбените или Деня на виното? И двете, дядо попе!, установи проверка на TrafficNews.bg. Един почита Свети Валентин, защото много обича жена си и е влюбен в нея до уши. Но не пропуска да отбележи: Ние, мъжете, обичаме и Трифон Зарезан – особено в домашна обстановка, с червено винце. Друга пловдивчанка заключава мъдро: Единият е за любов, другият е за здраве!

Е, намират се и такива с по-категорични предпочитания към единия или другия празник, но без да отричат избора на другите. Така или иначе Свети Валентин и Трифон Зарезан под тепетата съществуват  в мирно съвместно съжителство.

И може би цветята и хубавата бутилка вино са тези, които обединяват и двата празника. На днешния ден се оказа, че пловдивчани най-много купуват рози, докато в останалите дни залагат предимно на пролетните цветя. Не забелязахме да има посока нагоре в цените на цветята, но то и дъждът се „погрижи” да няма опашки за китки пред сергиите.

Вечерта се спуска над Пловдив и влюбените в половинката си или във виното пловдивчани се отправят към домовете си. А там… има ли значение кой точно празник ще ги направи щастливи?