Шумна сватба засенчи обичайната суматоха около спазарени в последния момент гласове в столичния квартал Факултета, който е и най-голямото ромско гето в София. "Искаме работа и да ни е оправен квартала", обясниха ромите, които вече бяха пуснали бюлетини в секциите в 75-то ОУ “Тодор Каблешков”  . В двора на училището добре облечени мъже разглеждаха документи, които скриха след като забелязаха камерата на TrafficNews.

Седящите по столчета наблюдатели и застъпници на партии бяха повече от избирателите намиращи се в училището. Част от тях са свързани с купувачите на гласове и наблюдават дали наистина са пуснали бюлетини хората на които им е платено. Според местните, купувачите на гласове са минали сутринта и за това не може да се забележат. 

Активността в секциите във 75-то училище е била малко по-висока от тази на европейските избори, според заместник-председателя на секционната комисия Елеонара Ганева. Големи инциденти не е имало. Ганева похвали полицаите от 3 РПУ в София, които са гарантирали спокойното протичане на изборите в квартала. 

Вижте видеото: