Необичайна гледка се появи над пловдивското небе. Читатели на TrafficNews.bg се свързаха с редакцията ни, след като засекли странно небесно тяло. То било забелязано и от жители на столицата. 

"Определено не е звезда. Около него има още две светлини, които се движат", твърди очевидец. Според мобилните атласи обаче звезда на тази локация в момента няма. 

Други обаче твърдят, че яркото небесно тяло е планетата Венера.

Според световни агенции, през последните няколко седмици, прекарани в изолация, са получени рекорден брой сигнали за неидентифицирани летящи обекти. За последен път подобни данни са отчетени през 1989 г.

Навсякъде по света хората съобщават за "летящи триъгълници". Появяват се и конспиративни теории. 

Друг наш читател пък сподели, че е преброил рекорден брой спътници в небето. Снощи той преброил десетина, които преминали по една и съща траектория, в рамките на 5-6 минути. Тази вечер жители на Раковски засекли поне 8 обекта, които прелетели в небето. 

Оказа се, че става дума за сателити от мрежата "Старлинк", която трябва да осигури висококачествен интернет от Космоса. В орбита вече са изведени около 300 спътника, като се очаква броят им бързо да се увеличи и евентуално да достигне до 42 000.

Преминаването им било наблюдавано и в чужбина:

Ето го и мистериозния обект, забелязан в небето тази вечер: