Стълпотворение от хора имаше днес пред Инфекциозна клиника на УМБАЛ „Св. Георги” в Пловдив. От сутринта десетки пловдивчани чакаха пред Трети блок, за да се изследват за COVID-19 или да получат резултатите си от вече направени тестове. Хора от опашката разказаха пред TrafficNews, че това е обичайна гледка в последните дни. Ежедневно тук се струпват минимум по 30 човека.

„Чакаме по 5-6 часа. Има смесване на потоци – хора без никакви симптоми и такива, които кашлят. На някои им е много лошо, не могат да стоят на краката си”, обясниха чакащите.

Повечето от тях са контактни на коронавирус инфектирани. Заради големия брой на заразените през миналата седмица, съответно и контактните им лица са значително повече. Всички те трябва да бъдат тествани, което е довело до опашките пред Инфекциозна клиника. „И персоналът недостига. Това още повече забавя работата”, споделиха чакащите.

По информация на TrafficNews, в момента се обмисля изнесен кабинет, където да бъдат тествани контактните лица без симптоми. По този начин ще се избегне смесването на потоци и ще се облекчи работата на клиниката, която е претоварена. Къде точно ще бъде позиционират той, предстои да бъде решено.