Архитект Петя Владимирова е била нападната по време на гражданска акция пред зоологическата градина на Гребната база, съобщи Лилия Тамамджиева от Инциативния комитет. Инцидентът е станал вчера сутринта по време на гражданска акция за проверка на строителство и сечта на дървета на територията на планирана зоологическа градина в парк „Отдих и култура“.

Тамамджиева обясни, че вчера в 8 часа сутринта група граждани се събрали на оглед на зоологическата градина. На строежа нямало никакви ограждения, както и информационна табела, която задава режимите на строителния обект.

Около 30 минути те снимали и гледали какво са свършили строителите, както и служителите на паркове и градини. Арогантен строителен работник – инж. Илия Гонзалес  се опитал да забрани огледа и заснемането на текущите дейности, като нападнал архитект Петя Владимирова. На снимките се вижда, как двама строителни работници се опитват да отскубнат камерата от жената.

„Вижте ги двамата здрави мъжаги, които се оплакват, че са били бити от Петя“, показа Георги Сербезов снимката. Той обясни, че тя наистина е посегнала да се защити, но не е успяла да ги уцели.

Арх. Владимирова е подала сигнал в полицията, която констатира на място фактите, както и жалба за нанесена материална повреда и емоционален стрес. В същото време шефът на строителите си е изкарал медицинско и ще съди Владимирова за телесна повреда.

TrafficNews.bg