Пловдивските паркове постепенно започват да се опразват след призивите да останем по домовете си. Слънчевият ден обаче все пак изкуши някои от съгражданите ни да се порадват на времето навън. В Цар Симеоновата градина и парк "Рибница" се забелязваха най-вече майки с колички и възрастни хора. Много от останалите любими местенца на пловдивчани, като Младежки хълм и парковете в района на Гребната база, обаче останаха празни. 

От днес са затворени за посещение всички детски съоръжения и площадки за игра. Ограден с лента е и Виенският павилион, както и зоната за шахмат. Повечето от посетителите на централния парк носят маски и защитни средства, видя репортер на TrafficNews.bg. Други обаче явно не са готови да жертват социалните си контакти в името на здравето. Както се вижда от снимките, някои от съгражданите ни са насядали по пейките в компания на свои приятели, но нито спазват дистанция помежду си, нито пък използват защитни средства.

Въпреки наложените ограничителни мерки, детските съоръжения в подножието на Бунарджика не бяха оградени с предпазна лента в обедните часове. Пловдивчани обаче избягваха да ги използват, някои от тях бяха излезли да потичат или да се разходят с близките си по алеите в подножието на хълма. Безлюден бе новият на тепето, както и алеите към върха му.

Подобна бе картинката и на площадка, намираща се близо до МОЛ "Пловдив". Докато администрацията призоваваше пловдивчани да спазват ограниченията и заграждаха всички площадки с предпазни ленти, родители решиха да позволят на децата си да превземат пързалките и да се полулят, като за последно. Хлапета и възрастни се възползваха и от фитнес уредите на открито:

В парк "Белите брези" по обяд имаше само няколко души. Детските съоръжения бяха оградени с предпазна лента, но въртележките и количките на входа на парка, все още са публично достъпни. Работят и автоматите за храни и напитки в района.  

Безлюдни останаха някои от парковете в район "Тракия". По улиците обаче хора не липсваха, а, както вече ви съобщихме, някои от съгражданите ни продължиха с истеричното пазаруване и днес. Докато в магазините се спазваха всички ограничителни мерки, хората, чакащи на опашка пред търговски обекти, изнервено се блъскаха един в друг, при това - без маски. 

Истерията продължава: Пловдивчани се блъскат по магазините, опразват щандоветеНикой не спазва дистанция, опашки се извиват пред търговските обекти

Ето и как изглеждаха зелените кътчета на Пловдив днес: