Големият ремонт на булевард „Васил Априлов” започва от днес, като първа копка направиха кметът Иван Тотев, заместникът му Димитър Кацарски и шефът на ВиК Пловдив Спартак Николов.

 Булевардът ще бъде реконструиран на три етапа, като първият ще е от Централна гара до  "Любен Каравелов", вторият - от "Любен Каравелов" до "Пещерско шосе" и третият етап - от "Пещерско шосе" до "Войнишка слава". Четвъртият етап ще започне след година, като той от „Войнишка слава” до „6-ти септемрви”.

Булевардът ще добие съвсем нов вид – навсякъде ще бъде положена асфалтова настилка, пътя ще бъде разширен – 2 по 2 ленти във всяка посока. Изцяло ще бъде изградена подземната инфраструктура – ВиК мрежа, газификация и други. Предвиждат се джобове за спирките и контейнерите за боклук.

През първия месец от ремонта булеварда няма да бъде затварян. През това време ще започне уширението на пътя, а след това ще започне и същинските работи. С  началото на първия етап „Васил Априлов” ще бъде затворен за движение от Гарата до улица "Любен Каравелов".

Последният етап от бул. „Пещерско шосе” до бул. „Шести септември” ще стартира след това. Там се планира булевардът да е с 2 улични платна с по 2 бр. ленти по 3,50м. и голяма средна разделителна ивица, като продължение на вече изградения в северна посока булевард. В кръстовището, светофарно урегулирано с бул. „Шести септември” е предвидена самостоятелна лента за дясно завиване посока Централна гара. Предвидените паркоместа в участъка с трилентови платна са предвидени на всички места, където това е възможно.

Очаквайте репортаж от събитието в новините на ТРАФИК ТВ след 18,30 часа днес. 

Още новини ТУК

TrafficNews.bg