Десетки булеварди и вътрешноквартални улици в Пловдив са непроходими заради количеството сняг, който падна до момента, показа проверка на TrafficNews.bg. Сериозна е ситуацията на територията на целия град. Буквално под снежна блокада са булевардите „България”, „6-ти септември”, „Източен”, „Христо Ботев”, „Санкт Петербург”, „Александър Стамболийски” и т.н. Единствено частично почистен е бул. „Цар Борис Трети обединител”. Вътрешнокварталните улици са непроходими. Има закъсали автомобили в „Кючук Париж”. Дори по големите булеварди са се образували коловози. 

Непочистен е дори и надлез „Родопи”, който се намира в непосредствена близост до комуналната фирма „Чистота”, която отговаря за снегопочистването. Очакванията са валежите да продължат до неделя вечерта, затова ви призоваваме да шофирате внимателно, ако се налага. 

Ситуацията със снимки – вижте в галерията.

Код червен е обявен в три области, а за района на Пловдив кодът е оранжев за опасно време.
Полицаи и екипи на пожарната в Кърджали оказват помощ на закъсали автомобили вследствие на снеговалежа в областта.
Спасителните операции са в участъка Черноочене-Кърджали, в районите на селата Звездел и Чифлик.
Сред закъсалите има леки и товарни автомобили.

Полицията предупреждава водачите на МПС да не предприемат пътувания, докато трае снеговалежът в областта поради опасност от произшествия и аварийни ситуации, съобщават от МВР.

Товарните МПС да се движат без ремаркета и полуремаркета, както и задължително с вериги по път I-5 Кърджали-Маказа, път II-58 Черноочене-Асеновград, както и по третокласните пътища път III-507 Кърджали-Фотиново-Чифлик, път III-5071 Чифлик-Черноочане, път III-5072 Чифлик-Кокиче, и път III-5009 Конуш-Черноочене в област Кърджали, предупреждава и Агенция "Пътна инфраструктура".

Всички МПС задължително да се движат с вериги в проход "Пампорово". Движението по път III-866 да се осъществява с повишено внимание поради опасност от падащи камъни.

Всички МПС задължително да се движат с вериги през прохода "Превала". Ограничава се движението на МПС над 3,5 т по път III-866 Девин - Кричим, поради обилен снеговалеж.

Поради силна снежна буря в областите Смолян, Кърджали и Перник Агенция "Пътна инфраструктура" препоръчва на шофьорите да се въздържат от пътуване и да предприемат такова, само ако е крайно наложително.
Препоръчва се в тези области да се използва само първокласната пътна мрежа, съобщи Пресцентърът на АПИ.

TrafficNews.bg