Лидерът на НФСБ Валери Симеонов настоява за налагането на нови ограничителни мерки и то незабавно.  Според него трябва да се забранят всякакви обществени мероприятия – от културен и спортен характер.

„Епидемията е много сериозна и трябва да се предприемат мерки. Трябва да се ограничат учебните занимания на учениците над 4-ти клас. Епидемията се разпространява най-вече от хората, които нямат симптоми, а това най-вече са деца. Трябва още да се прецизира и режима на посещение на заведенията, особено тези, които са с нощен характер“, заяви Симеонов пред Нова телевизия.

Той е категоричен, че трябва да има сериозни санкции за неспазването на мерките, като такива трябва да има и към лекари и мед. сестри, които отказват да работят.

„Здравната ни система е пред срив. Сега не е момента да притискаме премиера да взима решения, но другата седмица ще настоявам за коалиционен съвет, защото трябва да се вземат мерки“, категоричен бе политикът.

Според него в момента в превес са политическите решения, пред здравните.

„Няма политици, които биха взели непопулярни мерки и то няколко месеца преди изборите. Премиерът също е сериозно потърпевш от това заболяване. Специално за икономиката, аз избягвам да се ограничава икономиката, тъй като тя е държавата. Настоявам да се спазват мерките, които се препоръчва от щаба. България е в доста критично състояние. Не става въпрос за затваряне на държавата, а има препоръки, които биха могли да помогнат на здравната система“, заяви още той.