Премиерът Бойко Борисов разпореди на вътрешния министър Младен Маринов и военния министър Красимир Каракачанов да направят проверка дали е възможно да не се изпълни искането на шефа на НСО за охрана на парк „Росенец”

„Сценарият е ясен, искат да ни вкарат в капана. Нека да намерят законова форма, дори ако трябва ген. Станчев да си оттегли искането за охрана.  Ако има струпване на хора, по друг начин нарушаване на закона – тогава МВР да се намеси, но всичко друго е капан”, каза премиерът. 

Военният министър каза, че ще изпълни разпорежданията на министъра, но морския бряг е изключителна държавна собственост и никой няма право да забрани на частни лица да го посещават с цел почивка, плажуване или други.

„Ако искат да проведат мероприятие – митинг, шествие или друго,  трябва да искат разрешение от Община Бургас.  Трябва да се провери и дали това искане ни задължава да оказваме съдействие на НСО, тъй като да не се окаже, че нарушаваме закона, ако не го изпълним”, каза Каракачанов.

Бойко Борисов: НСО иска всички служби да охраняват парк „Росенец" от днес до 15 септемвриИ сега изпълнявайки това искане, кой ще е отговорен, че ги пазим?, риторично пита премиерът