Няма основание за притеснение, лечението на пациентите с трансплантации няма да спре. Това заяви проф. Борис Богов, който е директор на Клиниката но нефрология и трансплантация на Александровска болница.

Той заяви, че не разбира недоволството на колегите си и масовото им подаване на оставка.  Напрежението дойде, след като стана ясно, че клиниката трябва да се премести заради разкриването на допълнителни легла за лечението на коронавирус в болницата.

„Налага се преместване на клиниката, тъй като пациентите, на които са извършени трансплантации не може да бъдат заедно със заразени с коронавирус. Ситуацията е временна. Според мен нарастването на случаите ще продължи още максимум 3-4 месеца. Лечението  няма да бъде прекратено, аз този акт на подаване на оставки не го разбирам, става въпрос за временно неудобство. На никой не му е приятно да се мести, но се налага“, заяви д-р Богов пред Нова телевизия.

Той категорично заяви, че не са спирани изследванията и дори при нов екип всички 650 души с трансплантации у нас ще бъдат обгрижвани.

В Александровска болница ще бъдат разкрити още 340 легла.

Недоволните пациенти и медици организират протест днес от 13 часа.