При засилена охрана Северин Красимиров, който е обвинен в убийството на журналистката Виктория Маринова, беше докаран днес в Русе, съобщи телевизия TVN, в която работеше младата жена.

Малко преди 18,30 часа вчера кацна пътническият самолет от Франкфурт, с който 21-годишният мъж беше транспортиран до летище София. Той бе конвоиран от служители на "Съдебна охрана". Тъй като по закон задържаният не може да бъде транспортиран през нощта, Северин е пренощувал в ареста на следствието в София.

Конвоят пристигна пред сградата на Областната дирекция на МВР в Русе около 12.45 часа. 21-годишният младеж ще бъде настанен в самостоятелна килия в следствения арест, като се очаква малко по-късно да му бъдат повдигнати обвинения за изнасилване и убийство, извършено по особено жесток и мъчителен за жертвата начин. Очаква се съдът да гледа искането на прокуратурата за постоянна мярка за неотклонение утре или в събота.  Ако тя бъде наложена, Северин ще бъде преместен в затвора в Белене до съдебния процес.

В рамките на днешния ден Окръжната прокуратура в Русе е планирала и извършване на освидетелстване на обвиняемия с участието на съдебен лекар. Ще бъдат взети отпечатъци и ДНК проба. В идните дни предстои да бъде направен и следствен експеримент с негово участие. Всичко това обаче зависи от неговото съгласие и това на адвоката му.

Защитникът Иван Дойнов също пристигна в следствения арест, но отказа да коментира преди да се запознае с материалите по делото. Адвокатът от Русенската адвокатска колегия е бил назначен още във вторник, а изборът му се е оказал труден, тъй като преди него шестима други адвокати са отказали да поемат случая.

В същото време, за да няма напрежение, жандармерията остава в двата ромски квартала "Тракцията" и "Селеметя", където за последно е живял Северин.

А близките на Виктория очакват най-тежкото наказание за Северин - доживотен затвор.