Не се поддавайте на провокации, това призова заместник-директорът на СДВР Антон Златанов протестиращите граждани. Той заяви също така, че по време на протеста в понеделник са били забелязани провокатори, които са създавали напрежение. 

"Благодарим на всички, които не се поддават на провокации и протестират мирно. Отново първите редици на служителите ни са Антиконфликт, което значи, че полицията иска протестите да бъдат мирни. Определени групи се опитват да котролират мирния протест и да създават провокации, каза още Златанов. Той отново призова гражданите да не се поддават на провокации, "ние сме там, за да помогнем", заяви той.

"След като в последните два дни не са се случвали безредици, това означава 2 неща - че гражданите не са се поддали, и че ние сме си свършили работата. Призовавам гражданите да действат като вчера - като видят провокатор, да ни го посочат.  Вчера имаше само един инцидент, когато един гражданин счупи стъкло на колата на една медия. Беше ни показан и беше задържан със съдействието на граждани и свидетели.", коментира още той.

Публикуваните преди малко материали потвърждават информациите, които се изнасят от страна на правоохранителните органи, че определени групи се опитват да контролират мирния протест на гражданите. Това заяви на извънреден брифинг зам.-шефът на СДВР старши комисар Антон Златанов.