Музика, песни и състезание с менци забавляваха десетки пловдивчани в центъра на Пловдив. В градинката на Джумаята под звуците на българска народна музика десетки ентусиасти се включиха в надпреварата.

Всеки един участник трябва да премине през три изпитания, като на рамото си има “менци”, пълни с вода, която не бива да разлее. Може би се чудите защо думата е в кавички - е, вместо металния съд организаторите бяха предпочели пластмасови кофички, за да не затрудняват участниците. 

Първото изпитание е прескачане на дървено препятствие. След което участниците трябваше да вкарат три топки в кош само с една ръка. А накрая - да ходят на зигзаг покрай пластмасови конуси. На финала всеки един показва колко вода е излял. Победител е този, който за най-кратко време е преминал изпитанията, без да разлее вода.

Състезателите бяха разделени на мъже и жени, като най-многобройни бяха представителите от нежния пол. Победители станаха Николай Узунов , ученик от 11-ти клас в спортното училище, и Мариана Иванова - детска учителка.

Награди получиха всички участници. Те бяха символични, предоставени от спонсорите на събитието - бира и местни деликатеси. Най-голямата награда получиха първите трима - почивка в Хисаря и система за капково напояване.

Състезанието има за цел да пренесе част от миналото в нашия съвременен бит по забавен и интересен начин. Състезанието „С менци за вода", е част от програмата на Празниците на Стария град 2016. 

Забавната игра зарадва десетки хора, събрали се да наблюдават.

 

Още новини ТУК

TrafficNews.bg