Семейството на музиканта Васил Гюров живее в страх от съсед заради кражби, заплахи и побой над 17-годишния им син. Спорът, който продължава повече от година, бил заради вдигане на шум, предполага съпругата на музиканта Мария Кавлакова. Последният случай обаче - сбиването със сина им, я кара да сигнализира до медиите, след като е подала две жалби до прокуратурата.

Съседът Георги се сбил с момчето и с негов приятел. Всички са добре, но има избиване на зъб и сцепено ухо на Георги, обясни Кавлакова пред Нова телевизия

Боят се случва заради думи на Георги към момчето: "Видяхте ли, че ми се размина", като имал предвид кражбата на колелета на семейството, предполага Мария Кавлакова.

Преди време колелетата са откраднати, като на камерите пред блока се вижда как се случва това. Тогава обаче, когато полицията започва да издирва съседът Георги, той се укрива.

Затова и впоследствие, при жалбите от страна на семейството, от полицията им обясняват, че няма движение по първата жалба за кражбата.

Семейството на Васил Гюров е голямо, имат три деца, разказа съпругата му.  "Вероятно става дума за шум - къщата е стара, има дюшеме, градоред, вероятно ни чува, когато вървим. Дразни го това, че живеем там", обясни Кавлакова.

Предупреждавал ги е, че вдигат шум и е викал полиция. Полицията идва и вижда, че те гледат телевизия. Писал по вайбър на Мария: "Айде малко по- тихо".

Сложил е два катинара на мястото, където семейството прибира колата си.

По думите на Кавлакова най-големият парадокс е, че полицията знае, че той е откраднал колелетата. Но нищо не се случва, след двата сигнала, които семейството подава до прокуратурата - на
15 декември 2023 и на 5 септември 2024 г. Единственото, което Кавлакова очаква, е да му отправят предупреждение.

В момента има досъдебно производство заради кражбата, обяснили от полицията за Нова тв.

Васил Гюров е известен музикант, бас китарист и създател на групите "Кале" и "Ревю".