На руска рулетка с автомобили през кръговото към селата Белащица и Брестник на околовръстното шосе на Пловдив си играят джигити. Ако шофьорът не се изплаши и не спре да пропусне други коли, получава цялата уговорена преди гонката сума. Залозите тръгвали от 1000 лева нагоре, а за спазването на „правилата” се грижели „рефери”, съобщи „Монитор”.

Джигитите се събирали на бул. „Кукленско шосе” след митницата, откъдето и тръгвали със засилка. До кръговото колата трябвало да достигне до 100 км/час, а дори и нагоре, като без да намалява скоростта, трябвало да премине, без да спира през кръстовището. „Рискуват не само своя живот, но и този на невинни хора в коли, които случайно минават през кръговото на околовръстното. Редовно пътуващи по този маршрут знаят, че трябва много да внимават в този участък, да си отварят очите на четири. Но има и хора, които представа си нямат какви залози се правят точно там”, обясни свидетел на гонките, пожелал анонимност.

По думите на очевидеца класическото надбягване между две коли при тази руска рулетка липсва. Стартира един автомобил, чийто шофьор е наясно, че наближи ли кръговото, не трябва да спира, намалява и да се оглежда, кара с висока скорост и ако успее да пресече без да блъсне някой, печели парите. Скоростта, с която трябва да кара от „Кукленско шосе” през околовръстното се определя преди старта, но според запознати трябва да е поне 100 км/час. „Засилват се по „Кукленско” и секат кръговото. Истинска руска рулетка е както за участниците, така и за невинните шофьори и пътници.

Един от реферите стои на околовръстното да следи дали скоростта е тази, за която са се разбрали предварително. Ако шофьорът вземе да намали или да спре, за да не блъсне някой друг автомобил, не му дават парите. Ако пресече кръговото със скоростта, която е предварително уговорена, тогава печели”, обясниха запознати.

Руската рулетка през кръстовища и кръгови съвсем не е нещо ново за джигитите, търсещи бързи печалби на риск с висока скорост.

Още новини ТУК

TrafficNews.bg