Румънското министерство на външните работи издаде предупреждение за лицата, които искат да преминат през българските граници, съобщава в. "Ромъния либера".С което опровергаха съобщението на МВР, че полицията не търси терористи от ИД 

Министерството на външните работи съобщава, че от съображения за сигурност българските власти са въвели допълнителни проверки на всички свои гранични пунктове. Мярката е с временен характер, без към момента да е предвиден краен срок, уточнява румънското МВнР. От ведомството предупреждават румънските граждани, които пътуват през България за възможността преминаването през българските митници да бъде затруднено в резултат на предприетите действия, пише "Ромъния либера", цитиран от БТА.

"Тревога на южната граница на Румъния. Ислямист с румънски паспорт - издирван от българските специални служби. Затруднено движение на митницата!", посочва в заглавие на информацията вестник "Ромъния либера".

Изданието цитира още информация на агенция Медиафакс, която, позовавайки се на български медии, съобщи, че българските служби за сигурност издирват предполагаем румънски гражданин и млада жена от Франция, заподозрени във връзки с терористичната мрежа "Ислямска държава". Според цитираната информация румънец с инициали П.М. (кирилица) на 24 години и французойка с инициали Е.Е. на 29 години от ирански произход се намират от няколко дни в София и са издирвани активно от властите.

Българските медии представят снимка от личната карта на румънския гражданин, но първата цифра на неговото ЕГН е четна, което може да означава, че документът е фалшив, пише "Ромъния либера".

Властите не знаят със сигурност откъде са влезли двамата предполагаеми терористи, пише още румънското издание.