Кои са факторите, изграждащи лидера в днешното динамично общество? Как се става лидер в условията на глобализация, миграция и дигитализация? Как модерното образование може да подпомогне създаването на лидера? Своите отговори на тези въпроси ще даде Росен Плевнелиев по време на предстоящите "Вечери на Американския университет в България", които ще се проведат в цялата страна. Събитието в Пловдив ще се състои довечера от 19 ч. в "Рамада Пловдив Тримонциум Хотел", зала "Проф. Арх. Йолов". Поредицата от срещи с обществеността в градовете е под мотото "Лидерите на бъдещето", което е и основната тема в лекцията на Плевнелиев.

Той ще сподели визията си за бъдещето на лидерството в контекста на глобализацията, миграцията и дигитализираното общество. Стъпвайки на личния си професионален и лидерски път, Росен Плевнелиев ще представи ключовите фактори за изграждане на лидера в днешно време, ще очертае нужните качества и умения, съобразени със съвременната динамика в обществото, както и какъв тип модерно университетско образование може да подсигури развиването им.

По време на събитието в Пловдив ще присъства и Ралица Николаева, член на Настоятелството на АУБ. Тя е преподавател в Nazarbayev University, има докторска степен по мениджмънт с концентрация "Маркетинг" от Purdue University's Krannert Graduate School of Management. Завършила е Американския университет в България през 1996 г.

Срещи ще се проведат и в Плевен, Русе, Варна и Бургас. Те са насочени към представители на местната власт, бизнес общности, медии и потенциални студенти на АУБ. На събитията ще присъстват преподаватели и студенти от университета, а в помощ на кандидат-студентите на място ще има и консултант по приема в АУБ. Той ще е на разположение за всички въпроси относно кандидатстването, живота в кампуса на университета, ивънкласни дейности, успеваемост на завършилите и други факти относно обучението в университета.

Наскоро бившият държавен глава на България пое важна мисия - да бъде специален посланик на АУБ. Сред целите му са промотирането на България като образователна дестинация на световно ниво и привличането на отлични студенти и висококвалифицирани преподаватели в България.