Членовете на пловдивския мото-клуб VAGABOND'S още от четвъртък започнаха с празненствата за своя 25-годишен юбилей. Клубът е създаден през далечната 1991 г. от Марин Кушев. До края на седмицата той и другите членове на клуба ще честват юбилея с мотосъбор на Акватека „9-ти километър“ край Пловдив. Заредени са с добро настроение и много бира. 

Тази година пловдивските мотористи излизат с мощен призив към всички шофьори - "Пази ни! Не отнемай предимство". Членовете на мото-клуба призовават шофьорите да са по-внимателни на пътя. Да пазят не само мотористите, но и велосипедисти и пешеходци. 

Губернаторът Здравко Димитров и кметът на Марица Димитър Иванов откриха традиционното събиране на мотористите.

Мотосъборът е ежегодно събитие, като тази година TrafficNews.bg е негов медиен партньор. За рокерите това е възможност да се видят, да си разкажат кой с какво се е занимавал през последната година, както и да се повеселят заедно. 

Сред задължителните присъстващи на събитието е легендата на клуба - Георги Кърпачев. 75-годишният мъж се запалва по моторите още преди 60-65 години. Вече не кара, но се радва на последователите си. Другите рокери го определят като свой учител и ментор.

Кърпачев разказва, че живеел на място, което е било мотострелкови полк. Това го е тласнало към моторите и е изпълнило вените му с гориво, което гори до ден днешен. Радва се, ако е повлиял на другите рокери в клуба.

И казва, че карането на мотор освен адреналин, дава и самочувствие - превръща те в господар на пътя, нищо, че сега пътищата са препълнени с коли, камиони, "само дето и самолети няма по магистралите".

Легендата на клуба и всички други членове на VAGABOND'S MC ще продължат да празнуват. В петък Сигнал свириха за събралите се рокери. Днес пък се проведе конкурс Мис и Мистър Рокер, а хитовете на "Pink Floyd" в изпълнение на група "Фул Макс" създават допълнителна атмосфера в третия ден на събора. Довечера предстои нощна заря, а след нея, в 01:30 часа, започва афтър партито с участието на Филип Аврамов, Калин Вельов и група "Джинджифил".

Вижте още във видеото:

Още новини четете ТУК

TrafficNews.bg