Четири месеца след разследването ни за ловешкия полицай Данчо Катаджията и впоследствие колегата му Иван Иванов, изплуваха нови факти. Последваха и заплахи.  Появиха се и още полицаи, които зад пагона извършват нерегламентирани в закона дейности. Този път от КАТ-Плевен. Екипът ни тръгна по следите им, а в същото време тайната вайбър група  „Катаджиите“ прегря от обиди и неетични квалификации срещу журналистите от Нова тв- Мартин Георгиев и Тина Ивайлова.

Помните ли Йордан Петков?Той  вече е на свобода с най-леката мярка “подписка“. За разследванията срещу него и досъдебните производства вече ви разказахме. Разказахме ви и за другият дисциплинарно уволнен негов колега Иван Иванов.

След шумът, около Данчо Катаджията, много хора се свързаха с екипа ни, за да разкажат за още близки и опасни връзки на Данчо и негови колеги, като полицай Цветомир Цолов от Пътна полиция –Плевен.

Петър Стойков. Собственик на заведение в кв.“ Сторгозия“ в Плевен, за което твърди че Цветан Цолов купил по нечестен начин.

„От 10 години го стопанисвам това заведение и започна да пада работата и започнах да изнемогвам да си плащам на банката кредита, обявих си фирмата в несъстоятелност 2.00 и дадоха имота на ЧСИ. Милион и 200-300  беше пазарната оценка ,защото банката на толкова го оцени. Минаха 3 или 4 търга. Никой не се явяваше. Всеки изминал търг цената спадаше надолу. Накрая остана 460 хиляди лева“, разказва Петър Стойков.

17 септември 2019-та - е последният срок да се внесат тръжните документи, малко преди края на работния ден 

Сделката е направена в последния момент, но парите са внесени на други ден следобед.  Стойков и адвокатите му обжалват продажбата и сезират всички възможни институции. Подават жалби до МВР, Главна прокуратурата, ДАНС и НАП заради пропуски при подаването на документите.

Кой Цветомир Цолов? Освен пътен полицай, разбираме че  неформално  е собственик на голяма пицария в центъра на Плевен и още едно заведение. В града е публична тайна кой е шефа. Неофициално го потвърждават и негови колеги.

В полицията в Плевен, както и в НАП има внесени жалби, че заведението укрива данъци.

Въпреки, че получава разрешени от ръководството на МВР за интервю с екипа ни, Цолов отказва да се срещнем. В разговор по телефона отрича да е собственик на две заведения, както и покупката на трето. Твърди, че жена му има бизнес, той не.

„Не може служител на реда да се прави на бизнесмен и на мутра, и не случайно аз съм го кръстил плевенското Данче. Данче на Плевен, Данче на Ловеч. Може би има и други такива Данчета. Нямам нищо против момчето от Ловеч, но според мен схемата е същата. Те искат да са с пагон и никой да не ги закача, и да не ги проверява и да пазаруват през жените си.То това се оказа, че е  практика.“, казва още Петър Стойков.

Практика ли е наистина? Още един полицай-Петър Найденов, за когото ви разказахме преди седмица също подготвя да отвори заведение в началото на другия месец.

Пешката, както всички го знаят, въртял до скоро оборотно заведение в центъра на Плевен. Сега, подготвя ресторант   в емблематичния за Плевен парк Кайлъка до езерото. Официално, бизнесът е на името на съпругата на Петър Найденов. Всичко за полицаите –рестораньори вижте във видеото:

Кои са останалите полицаи от тайната вайбър- група „Катаджиите“ ? Следва продължение.