Очаква се строителните работи на пътя Пловдив-Асеновград да започнат през лятото или в края на годината. Това заяви на пресконференция в областната управа депутатът от ГЕРБ Атанас Ташков. За разширяването на шосето, което е едно от най-инфарктните в региона с множество катастрофи,  се говори повече от 10 години.

Пътят Пловдив-Асеновград ще бъде реализиран по ОП "Региони в растеж". Освен, че ще бъде удвоен, се предвижда изграждането на две кръгови кръстовища, съобщава Пловдив Утре. Предстоят няколко процедури по отчуждаване на имоти по трасето. Дължината на пътя е 10 километра, а стойността на строителните дейности ще е около 20 млн. лева.

Търсят се средства за проекта за Голямоконарско шосе, както и за околовръстния четирилентов път с дължина 6 км. Проектът за втория  е внесен за одобрение.

Депутатите от ГЕРБ Менда Стоянова, Стефан Дедев, Петър Петров и Димитър Лазаров увериха, че ще се търсят средства за пътищата Баня-Карлово, Кричим-Девин, Асеновград-Кърджали, а също така за 6 км отсечка за пътя за Лилково, където няма настилка.

TrafficNews.bg