Пловдивчани разпознаха младия крадец на хранителни стоки от магазин в район „Тракия”. Това се случи, след като собственикът на обекта публикува снимки на крадците, които системно си тръгвали от магазина с неплатена стока.   

Извършителят се казва Чочо. Той е стар познайник на полицията. От профила му във фейсбук става ясно, че живее в район „Тракия”. На снимките демонстрира разкрепостено поведение. Както той, така и приятелката му, често позират с изпънати ръце и размахани средни пръсти.

Двамата и техен приятел бяха изловени от шестте камери на магазина и разпознати, след като бяха разлепени снимки с тях в квартала и разпространено видео, от което става ясно как са действали.

Когато е с момичето, Чочо пълни чантата й със слайсове с бекон, а следващия път приятелят му пъха под якето си сокче и луканка. След като си "напазаруват" по този начин, двамата отиват до касата, блъскат се в човека пред себе си и си плащат... едно кибритче за 5 стотинки.

„Започнаха да изчезват нещата и разгледахме камерите. Така го хванахме. Прибират деликатесни продукти, след което взимат баничка със сирене и плащат 50 стотинки на касата. Гледат пред тях да има човек и се бутат в него, за да не се вижда какво има в тях още. След като прегледахме записите, видяхме какво правят. Сега сме разлепили снимките им, за да ги видят хората и да се пазят. От дълги години съм в бизнеса и познавам колегите. Смятам да разлепя снимките им и в други магазини”, обясни собственикът на обекта Светослав пред Нова телевизия.

След като крадецът видял на витрината снимката си, отишъл да се извинява с мотива, че било случайно. Разбира се, по-смешно оправдание собственикът на магазина не бил чувал. Той няма намерение да се обажда в полицията, защото според него този начин - разлепване на снимките на крадците, е много по-ефикасен. 

Още за грозната постъпка може да видите ТУК

TNS.bg