Д-р Румен Стоилов е кардиолог в Първа градска болница "Свети Мина".  Дипломиран лекар с над 30 г стаж, специализирал е в Брюксел, специалист по вътрешни болести, кардиология, нефрология и образна диагностика. Над 15 г съчетава класическата медицина с холистични практики и интегративна медицина. Работи в областа на компютърната диагностика, психотерапията, мануални практики и енергийна медицина.

От години се занимава с езотерика и духовни практики. Биографията му зашеметяваща,а интересите разностранни. От години се занимава с йога, пътува из целия свят. Посетил едни от най-силните и енергийни места на нашата планета – Тибет, Перу и Пирамидите в Босна. Твърди че Балканите и в частност България, са една от избраните територии на Земята, едно от местата, откъдето ще започне промяната в развитието на човечеството.

Владее перфектно френски, английски, руски и български език, има добър италиански, говори арабски. Преди години той организира Форум за едининение на Българите "Световното сърце на България" , който събра в Пловдив над стотици хора от всички краища на света. Основна тема за проучванията му е Мисията на България и българите в световната история и ролята на Балканите като трети световен енергиен център след Тибет - Планината Кайлас и Перу - езерото Титиката. 

- Войни, тероризъм, преврати. Какво се случва на планетата, д-р Стоилов? 

-  Планетата е живо същество и в момента се развива, както и ние хората се развиваме като психика и физика. Земята има това , което наричат ноосфера, което сравнено с човека, е неговият мозък и съзнание. Земята е живо същество от по- голям мащаб. Тя расте и се развива, но в същото време се изчиства от боклуците, които сме й насложили през хилядолетията. Всички катаклизми – земетресения, вулкани, торнада, са разгъването на земята.  Тя се събужда и както ние се разкършваме след събуждане,  тя също се разкършва . Но тези катаклизми не са , за да ни изплашат или подчинят,  а тя ни пази.

Естествено мащаба на раздвижването е огромен и понякога загиват много хора. Но в крайна сметка  тялото е само „костюм”  и ние сме на Земята на училище, за да се научим да боравим с плътни енергии. Така че,  ние напускаме телата си, за да се завърнем отново.  Това е мекото събуждане,  защото ако реши Земята може да ни затрие за секунди.

На планетата има 7 милиарда души. Ние сме един колектив, но няма колективно съзнание.   Въртенето около центъра на Галактиката е 260 милиона години. В момента сме в поток на абсолютна активност.  Той води до събуждане на Земята и човечеството. Дава ни се по- голям енергиен ресурс.  Представете си, че ако досега сме се движили в трабант, сега всеки човек на енергийно ниво е получил един мерцедес.  Предишният цикъл завърши 2012 година , а този процес на събуждане ще трае 2000 години. Но критичните моменти са сега. 2013, 2014, 2015 бяха години на подготвяне, сега през 2016 процесите се разгъват , а от 2017 ще се прецени какво е станало.

Силите, които са много добре информирани за тези процеси, са научните среди  и групите, които контролират обществото  през силата на парите и технологиите. Част от тях са земни същества, част от тях са т.нар. рептили, които се опитват от хилядолетия да завладеят земята. Сега те отново го правят. Хаосът, който усещаме,  е опит да се наруши структурата на света, така че да се запази властта на тези, които губят старите схеми на влияние. Опитват се да направят човечеството по- глупаво, по-уплашено, по-зависимо от ставащото. Да унищожат част от хората или да ги владеят в новите структури и отношения. В момента хаосът владее Земята , изкусно подклаждан. Целта е да се завладеят определени територии, които в бъдеще ще са изключително важни. Балканите са една от териториите, за които се води битка. Започвайки с Украйна и нарушаване на стабилността в Арабския свят, раздвижването на различни религиозни движения, които да повлекат човечеството, този хаос е планомерен.

-  Процесите, които текат, управляеми ли са или са следствие от струпване на различни ситуации?

-  Това е съвсем методично и научно ръководене на хаоса.  Структурите на старата власт искат световна война, която да унищожи крехките корени на новия свят.

-   Ще продължи ли „преселението на народите” според вас? Бежанската вълна продължава да залива Европа, а страхът в мегаполисите се засилва.  Това контролиран процес ли е?

-  Определено, защото трябва да се разруши светлината на разума и доброто. Християнството с ядрото си на етичност  е важно и Европа като люлка на Ренесанса, трябва да бъде унищожена. Европа е основната пречка да се разгъне хаоса. Затова и бяха генерирали и финансирани тези бежански вълни.

Бяха унищожени цивилизованите режими в Арабския свят и създаденият хаос сега се насочва към Европа. Забележете,  че в Сирия, от където е тръгнало християнството и светлината имаше 2 милиона християни. Къде са те сега. Кой от бежанците в Европа е християнин и е пазен? Сега се унищожава това ядро на християнството в неговата люлка.  Унищожават се основните археологически белези на цивилизацията.  Започна се в Афганистан. Ние там сме имали царство Бактрия и там 200 селища има т български думи. Унищожа се Ирак,  танкове тъпчат Вавилон, музеите в Египет бяха разграбени  от специални групи хора, за да се унищожат основните най- стари паметници на човечеството, които показват от къде тръгваме.  Ние българите, също сме в тази основа., така че това сериозно ни засяга. Украйна е част от Волжка България , там е имало български крепости.  

-  Какво е бъдещето на Европейския съюз, след Брексита във  Великобритания? 

-  Много несигурно. Вижте какво се случи в Турция- от една послушна на Америка и нейните планове страна, стана непослушна. Първо към руснаците, а след това и към самите американци. Турция е стратегически важна за България и света. В момента тя се тресе, след чистката на магистрати, учени, преподаватели.

Турция  е пред вътрешно  земетресение, тя е пред разкъсване.  Бъдещето на Европа е свързано с бъдещето на Турция. Не забравяйте, че има 5 милиона бежанци, голяма част от които са терористи. Не знаем какво са намислили.  Да не забравяме и американците с митническото споразумение, за което никой не говори. Ако бъде приета този документ, България  ще бъде затрупана от прани с ГМО. Този Европейски съюз няма бъдеще , ако не се промени.     Най - големият страх е описан от един анализатор от ЦРУ – Русия и Германия да бъдат обединени.  Там има много пари, много власт, войната е за територия и генетика.                                                                                                                                             

- Тръмп или Клинтън? 

-   Тръмп, колкото е ужасно да звучи.  Клинтън е вредна. Американците посегнаха на много световни лидери.  Борбата се води на много нива – материални, духовни и енергийни.  Така че, много фактори могат да доведат до излизане от кризата, а също така и много фактори да я задълбочат. От тази есен влизаме в критичен период за бъдещето. Светът в момента зависи от всеки и никой не можа сам да управлява бъдещето. Всеки един от нас може да допринесе или да попречи.

 - Но повечето хора смятат, че от тях не зависи нищо. Какво може да направи един отделен индивид?

 - Трябва да направи три неща -  Да запази спокойствие. Да се вгледа в себе си и да търси сила и упование. И да знае, че светът е организиран, че има Творец , ние сме части от неговото творение и  носим божествената сила в себе си. И когато започнем да я намираме и намираме съмишленици, ние вървим към Бъдещето.

Изходът е всеки да работи върху себе си.  Защото в момента външният свят не се ръководи от  силата на парите и технологиите, а все повече ще се ръководи от силата на мисълта и намерението, на емоцията.  Целта е да намериш силата в себе си и да я изразиш във външния свят променяйки го.  Битката е за „спящите”  хора- колко ще бъдат събудени и колко ще насочат енергията си навън. Трябва да попречим на насилственото унищожение на стария свят. Той трябва да бъде променен, но постепенно, както се реставрира стара къща.  Защото иначе ще рухне.

Къде е мястото на  България в тези  световни катаклизми?

- Балканите са третия световен  енергиен център. Първите два са Перу и Тибет. Възходът на Китай до голяма степен се дължи на знанията, които китайците получиха от Тибет.  Балканите са обединяващия център.  А България има изключително важна роля.  Прогонените българи трябва да намерят себе и да се върнат в България. Без значение дали са IT специалисти, учени, хора на изкуството, разнасят пици или упражняват други професии.  

Ако намериш специалното в себе си като българин, ти започваш да влияеш на околния свят. Ние сме точно като бацилус булгарикус, разпратени по целия свят , защото нищо от това, което става не е без смисъл. Така че,  идеята е да намерим това, което е  в нас като потенциал, ние можем да влияем върху хората без значение в коя точка на света са. Събуждайки се , ние събуждаме хората около себе си. Но най- важното е тези хора да се върнат на родна земя, защото тук те са най-силни. 

-  Но ние, които живеем тук на Балканите, усещаме само конфликти и напрежение. Виждаме пристигащите огромни потоци от бежанци. Защо е това разминаване? 

- По целия свят е така. Вижте последните 50 години – унищожена бе Югославия – едно умалено копие на Европейски съюз. Наливането на пари в Турция, я превърна в икономически гигант на глинени крака. Целта бе да се засилят мюсюлманските общности в региона и да се инспирират конфликти.

Тук в България също много неща бяха унищожени.  Планът Ран-Ът бе част от това. Той целеше 1 милион българи да емигрират,  1 милион – в гроба,  разрушаване на структурите,- промишленост, образование, култура и духовност, а всички останали тук хора да бъдат оглупени .  Планът бе преизпълнен в някои от точките – 2,5 милиона българи живеят в чужбина,  много хора си отидоха, а останалите ги оглупяват с чалга и наркотици, но въпреки това българите продължават да градят домове, да раждат макар и значително по- малко, но качествени деца. 

Част от напусналите хора намериха себе си , пари и самочуствие  и искат да се върнат в България . Така че планът , ние българите да бъдем унищожени, се проваля. И колкото и да е песимистично настояще, ние българите имаме глобална роля в новия свят. България е благословена земя. 

-  Напоследък медиите започнаха да припомнят различни пророчества, които вещаят войни и катаклизми – предсказанието на Дънов за война , в която ще загинат 50 милиона души, третото пророчество на Фатима, предсказания на Ванга, Тамара Глоба и дори Нострадамус.  Ситуацията в света е изключително динамична и повечето хора действително имат усещането, че живеят върху буре с барут.  Има ли опасност някой да запали фитила?

-  Медиите са изключителни манипулатори.  Те създават и организират хаоса все повече. Повечето от са водени официално или неофициално  от  различни структури от стария свят. 

Времето има различни времеви линии. И това, което става сега, влияе както на миналото, така и на бъдещето. Сега ставащото насочва умовете на 7 милиарда хора към страха и хаоса. Всички тези пророчества са варианти на бъдещето, които не са на дневен план.  Но тяхното размахване цели общата енергия да създаде тези катастрофи. В момента ние вървим по друг път, макар че много малко от нас го осъзнават.  

-  Хората сякаш не виждат знаците , които планетата изпраща. Живеят вкопчени в своята реалност и смятат, че всичко е временно и ще се размине. Така ли ще стане или сценарият е с лош финал? 

- Не би трябвало да има война.  Но все пак това зависи от самите нас и дали сме се събудили достатъчно.  Тези хора, които носят светлина и реда, трябва да събудят и другите и колкото повече единици носят в себе си светлината . Представете си Темида с превръзка на очите и везните.

Сега силите на реда и тези на хаоса са в битка и всеки се опитва да наклони нещата в своя полза. Но хората, които имат събудена сила, стават все повече и опитват да влияят на ставащото. А над хората има същества , които са били хора, но сега са по-фина материя и също помагат. 

Новата програма всеки човек има по-голяма свобода и да разгъне потенциала си. 

Парашкева Иванова, TrafficNews,bg