„ Време е за стягане на цялата система, пълно разбиране на мерките и работа на всички като един екип”, заяви  министърът на здравеопазването д-р Костадин Ангелов. Той се срещна с областните управители на Шумен и на съседните области, както и с директори на болници, тъй като капацитет им е изчерпан.

"Ситуацията в Шумен е изключително сериозна, леглата са изчерпан", каза министърът. Той заяви,че ще се разкрият нови легла в Държавната психиатрична болница в Шумен, както и в бившата Белодробна болница, където трябва да се направи ремонт и профилактика на кислородната инсталация.

Съседните области на Шумен са изявили готовност да помагат логистично на Шумен при нуждата от лечение и разкриване на нови отделения.  Здравният министър каза, че отива в Свищов, за да се запознае със ситуацията в болница, където няма лекари в ковид отделението.

По-рано стана ясно, че депутатите-лекари от БСП  - проф. Михайлов, Тимчев и Тасков са изявили готовност  да се включат в лечението на хората в Шумен и Свищов, като здравният министър е разрешил.

Относно идеята лекарства без рецепта в хипермаркетите, проф. Ангелов каза, че не сега е времето да се решават всички проблеми на здравеопазването.

Той каза, че прекаляването с  лекарства като парацетамол и аспирин, могат да доведат до негативни здравни резултати и дори смърт.

Здравният министър: Хора, спрете се с антибиотиците! Ще създадем мултирезистентни щамовеЧастни партита на хора, които не вярват във вируса, водят до увеличаването на случите