Във Велико Търново започва разчистване на щетите от последния пороен дъжд. Остава в сила частичното бедствено положение в община Горна Оряховица.

С багери и булдозери днес започва почистването на повече от 10 моста в община Велико Търново, чиито устои са затлачени с довлечени от реките дървета и коренища. Сериозно е пострадала инфраструктурата на три села в района на Прохода на републиката, има и засегнати общински пътища.

Днес се очаква да бъде отменено частичното бедствено положение, което обяви кметът на община Горна Оряховица заради проблеми с Александровския мост на републиканския път до село Първомайци, съобщава БНР. В селото има пострадали улици, чийто ремонт започва днес.

В община Елена се е активизирало свлачище. Няма пострадали хора.

Междувременно поройният дъжд, излял се над Ловеч и района, остави под вода северната индустриална зона на града и четири села. Дъждът валял в продължение на 40 минути в понеделник вечерта превърна главни улици на два квартала в реки.

Едно от най-сериозно засегнатите села е Соколово, пише БГНЕС. Кметът Милчо Маринов каза пред Нова телевизия, че в населеното място има наводнени къщи. За известно време главният път бил непроходим. С отпуснати от държавата 230 000 лева настилката на част от участъка вече е поправена.

Заместник-кметът на Ловеч Даниел Колев пък отрече появилата се информация, че в областта има прелял язовир или скъсана язовирна стена.