Все повече протестиращи прииждат пред столичното първо Районно, където е задържан ексдепутатът Минчо Спасов. Хората поискаха разследващите да представят доказателства, че именно той стои зад саботажа в софийското метро. Междувременно от СДВР заявиха пред национални медии, че срещу него няма повдигнато обвинение. Арестувани за 24 часа са двама души, като в момента се издирва трети, за който се счита, че е съпричастен към деянието. 

Междувременно протестиращите се оттеглиха от сградата на БНТ, която бе блокирана за 12-та поредна вечер. Част от тях се насочиха към бул. "Витошка". 

Пред "Дневник" част от демонстрантите заявиха, че утре вечер ще се съберат пред ресторант "Осемте джуджета". Там те ще изразят недоволството си срещу "схемата на прокуратурата и Петьо Петров - Петьо Еврото за усвояване на чужд бизнес". Името на ресторанта доби популярност, след като прокуратурата започна проверка по сигнал на Антикорупционния фонд. В него ограбеният собственик на асансьорната фирма "Изамет" Илия Златанов разказва за перфектно работеща машина за търговия с влияние, като разследващите и прокуратурата се задействат мълниеносно след посредничеството на известния бивш следовател Петър Петров - Петьо Еврото, а срещу услугата превземат част от бизнеса на този, чието положение "оправят".