Нелогично е цените на винетките да се вдигат, когато доходите на българина си остават същите. Това е общото мнение на пловдивчаните, които се събраха на протеста срещу поскъпването на винетните стикери.

Според протестиращите състоянието на пътната мрежа в страната е ужасно, но парите, събрани от повишаването на цените на винетките, няма да отидат за тяхното оправяне. По-скоро някой управляващ ще си вдигне още един етаж на имението с парите от повишените цени на винетките, отколкото да бъдат закърпени дупки, пошегуваха се събралите се хора.

Едва 10-ина автомобила се включиха в краткото протестно шествие в квартал „Кючук Париж”. Охраняваха ги цели 4 патрулни коли на полицията. Причината за слабата активност на пловдивчани може да се търси в това, че е работен ден, както и в ранния час – протестът започна в 10:00 ч.

Организаторът Антон Дончев обясни, че дори протестът да е бил насрочен за 17:00 ч., според него твърде малко хора ще успеят да се съберат при изключително натоварения трафик в Пловдив.

Тази вечер в 17:00 часа протест ще има и в Пазарджик, като някои от присъстващите заявиха намерението си да присъстват и на него.

Видео от протеста и мненията на хората вижте и чуйте тук:

Още новини четете ТУК

TrafficNews.bg