Очакванията на хората бяха, че като се смени властта, главният прокурор или ще бъде по някакъв начин изгонен или дори ще бъде отмъстително зрелищно арестуван, както той правеше с някои обвиняеми - това не може да се случи. Това заяви пред Нова телевизия зам.-председателят на Комисията по вътрешен ред в парламента проф. Николай Радулов.

Ако ние правим така, каква е разликата между нас и предходните управляващи, запита риторично той.

По негови думи вероятно до шест месеца обвинител №1 ще бъде сменен, ако сам не си подаде оставката. След това според Радулов вероятно ще бъде сменена и структурата на прокуратурата.

Относно жестокото убийство на жена в Русе той посочи, че е трудно да се прецени по досега известната информация какъв е бил замисълът. Радулов изрази предположение, че става дума за отвличане с искане за по-сериозен откуп. Вероятно обаче нещо се е объркало, когато са отвличали жената - вероятно тя ги е разпознала.

Той посочи, че в последните месеци подобни престъпления се засилват. Според него не става дума за обикновен грабеж, приключил с убийство. Версията му е, че извършителите са се подготвяли за отвличане, но нещо се е объркало.

Радулов бе категоричен, че трябва да има реформи в МВР. Той вече е разговарял за това с вътрешния министър Бойко Рашков вчера. По негови думи е необходимо увеличение на броя на районните инспектори и на полицаите на терен. По този начин криминалният контингент ще е под наблюдение.