„ По-добрият вариант е да се удължава процедурата по концесията на Летище Пловдив, от колкото да се прекратява”, това заяви в Пловдив транспортният министър Росен Желязков по повод удължаване на процедурата.

Припомняме, че за втори път срокът за приемане на оферти за Летище Пловдив  бе удължен, след като нито една компания не подаде документи. Въпреки множеството запитвания, до крайния срок – 10 юли не е постъпила нито една оферта. Поради това от Министерството на транспорт са удължили срока за прием на документи до 12 октомври 2020 година.

Желязков подчерта, че процедурата няма да се стопира до появата на инвеститор. Той заяви още, че в момента все още не са ясни сроковете и параметрите за плана за възстановяване от пандемията с COVID – 19.

„Ние разчитаме на инвестиционен интерес към Летище Пловдив. Той е изключително важен в контекста на затрудненията, които изпитва авиацията. Имаме много занижен трафик и пътнико поток. Удължаваме срока, за да пропагандираме по по-добрия начин за реализация на самата концесия. Икономическите условия от пандемията са ясни и всеки един инвеститор трябва да направи ясна преценка за пределите и оценка на плана за възстановяване. Интересът ще се появи, когато отговорните институции в авиацията и здравните органи дадат увереност за плана за възстановяване. Пловдив е привлекателна карго дестинация, с възможностите за един голям хъб”, каза пред медиите транспортният министър.

Нов провал за концесията на Летище Пловдив, удължиха срока за прием на офертиНито една компания не е подала документи за взимането на аеропорта за 35 години