И днес протестите на зърнопроизводителите продължават, въпреки усилията на държавата за решаване на проблемите им. Исканията на земеделците остават непроменени - да спре вносът на зърно, слънчоглед и царевица от Украйна.

Вчера от бранша обсъдиха проблемите си със служебния министър на земеделието Явор Гечев , на среща при президента Румен Радев. Беше им обещано, че България ще настоява за смяна на регламентите и налагане на такси за артикули от Украйна.

България ще настоява за допълнителна финансова подкрепа от ЕК, тъй като щетите за производителите у нас са по-сериозни от очакваното, заяви министърът на земеделието.

И лозарите излизат на протест, за да защитят интересите на бранша си.

Национално сдружение на българските лозари събира недоволните пред президентството, след което шествието на лозарите ще се насочи към министерството на земеделието с настояване да се предвиди ежегоден национален бюджет за подпомагане на лозаро-винарския сектор и десертните лозя.

Днес е последния от обявените тридневни протести, от утре зърнопроизводителите ще приберат машините, за да ги изкарат отново на 7 април в подкрепа на колегите си от Румъния, които са насрочил за тогава протестните си действия.