Десетки хора блокираха главния път за Карлово. Жителите на пловдивското село Черноземен се събраха на протест тази вечер. Те недоволстват срещу новоизбрания кмет на селото Тоня Христозова на първи тур миналата неделя и твърдят, че изборни туристи са решили кой да бъде кмет.

Протестиращите скандират "мафия", "долу кметицата" и "оставка" и настояват за  касиране на местния вот. 

Христозова, която управлява Черноземен вече два мандата, спечели трети с подкрепа от 53 % от населението. Жители на селото обаче са категорични, че това е станало с участието на външни хора, които са регистрирани през месец април, за да подкрепят кметицата.

Какво разказват още хората може да видите във ВИДЕОТО:

„Няма никакво основание да се иска касиране на изборите. Още преди 25 октомври в цялата община бе направена проверка за регистрациите и в Черноземен не бе открито нито едно нарушение.  Изборният ден мина спокойно, при висока избирателна активност, а протоколът е подписан от всички членове на секционната избирателна комисия“ коментира за TrafficNews.bg кметицата Тоня Христозкова. Според нея проблемът с лошата инфраструктура се крие в оскъдния бюджет на селото  и немарливостта на местните хора.

„Не може кравите да минават през селото, да зариват улиците в тор и после да искаме да ни е чисто. Кметството няма нито един работник, защото нямаме пари. Като искаме да ни е чисто- трябва и ние да пазим“ заяви Христозова. Според нея опонетката й Мария Цънцарова не може да преглътне горчивия хап от загубата и затова буни селото. 

Още новини от протеста може да видите ТУК

ТrafficNews.bg