Ще се съобразим с началния час на матурата и ще направим всичко необходимо децата да се явят навреме. Това съобщи пред БНТ Йордан Арабаджиев, изпълнителен директор на Съюза на международните превозвачи.

В сряда просветният министър акад. Николай Денков призова протестът, насрочен за 18 май, да стартира с час по-късно от предвиденото заради матурата по български език и литература, на която в цялата страна ще се явят около 46 000 зрелостници.

Арабаджиев уточни, че представители на превозвачите са присъствали вчера на заседание на транспортната комисия в парламента, но отново не са срещнали разбиране по нито една от темите, които поставяли от месеци.

В протестна готовност са и работодателските организации, обясни Добрин Иванов от АИКБ.

"Преди седмица имахме среща в Министерския съвет с премиера и с вицепремиера и министър на финансите, но отсъстваше енергийният министър. Постигнахме принципна договореност, че ще има компенсации, но трябваше да уточним формата с министъра на енергетиката. Вчера на срещата с него пък се оказа, че липсва министъра на финансите. Предложенията на енергийното министерство са много далеч от това, което ние искаме", обясни Иванов.