Към момента е овладян пожарът, който обхвана сгради в центъра на Благоевград, каза на брифинг директорът на Регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" в Благоевград инж. Георги Пармаков, предаде БТА.

Сигналът за пожара е подаден около 6.40 часа тази сутрин. В продължение на часове около двадесет и пет пожарникари с шест пожарни автомобила се борят с огнената стихия, която обхвана сградата на "Купола", в която се намира офис на банка, както и залепените за нея сгради, в които има нощно заведение, офиси и магазини.

Пожарникарите са успели да спрат огнената стихия, преди да достигне до жилищните сгради, които също са прилепени до "Купола".

Евакуирани са всички хора от жилищните сгради, които са в периметъра на пожара, каза пред журналисти заместникдиректорът на Областната дирекция на МВР в Благоевград Стоян Маламов. Няма пострадали хора, допълни Стоян Маламов.

"В момента пожарът не се разпространява, но срещаме малко трудности в доизгасяването, тъй като горят покривни пространства, които са обшити плътно с ламарини и се налага къртене", посочи инж. Георги Пармаков.

Целият периметър е отцепен, спряно е и електрическото захранване в района. Причините за пожара и щетите ще се установяват след като стихията бъде напълно овладяна, посочи още инж. Пармаков.

 

Пожар избухна в Благоевград, гори емблематична сградаВъзможно е пламъците да тръгнали от дискотека